Ob zaključku šolskega leta 2015/2016 smo izdali knjigo z naslovom Peter Prevc, ki smo jo napisali učenci in učitelji OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče.
Zakaj smo o nekom, kot je Peter Prevc, izdali knjigo?
Zato, ker verjamem, da je Peter Prevc s svojimi rezultati in zgledom eden od velikih učiteljev današnje mladine. Živi vrednote kot so: spoštovanje, delavnost, poštenost, odgovornost, prijaznost ...
In v dogovoru s Tomijem Trbovcem, ki skrbi za stike med smučarsko skakalno reprezentanco in mediji, sva bila v dogovoru, da skupina naših otrok ob priložnosti, knjigo odnese Petru Prevcu.

To se je zgodilo 21. novembra, ko smo bili povabljeni na tiskovno konferenco naše smučarske skakalne reprezentance. Izbrali smo skupino otrok, tistih, ki so se pri zapisih o Prevcu najbolj potrudili, športnikov z vrhunskimi rezultati in POPSZ vrednotami. Na konferenco smo se odpravili Ana Kastigar, Zala Starc, Nina Gradišar, Klara Perhaj, Miha Marinč, Mark Tomšič Tekavčič, Simona Bavdek, Renata Gradišar in mag. Bojan Novak. Že ob vstopu v studio Gorenje je bilo čutiti posebno vzdušje. Naši orli so se gibali po prostoru, malo klepetali med sabo, se malo hecali, predvsem pa čakali, da opravijo obvezo, pogovori z mediji, kar jim narekuje njihova športna prepoznavnost.
Po vseh opravljenih obveznostih se nam je pridružil Peter Prevc in zaradi nekakšnega spoštovanja, je bilo z naše strani čutiti kar malo treme. O tem, kaj so spraševali učenci, kaj je odgovarjal Peter, si boste prebrali v kakšni od naslednjih številk Troble, za danes pa za zaključek: Družili smo se s Petrom Prevcem, podarili smo mu knjigo, ki smo jo zanj in o njem napisali.
Za zaključek: Peter Prevc je velik človek.

Ravnateljica: mag. Metoda Kolar