Četrtošolci s centralne šole in PŠ Turjak ter tretješolci in četrtošolci s PŠ Rob smo na Debelem rtiču v plavalni šoli v naravi. Vsak dan se vam bomo javljali s kratkimi novicami.

Skoz cel teden smo imeli veliko športnih aktivnosti. Tudi danes je bilo tako. Imeli pa smo tudi angleški kotiček in zanimivo je bilo, ko nam je učiteljica za angleščino občasno odgovarjala samo v angleščini. 

Zadnji dan plavalne šole v naravi je za nami. Domov odhajamo s plavalnimi diplomami, veliko novega plavalnega znanja in polni vtisov.

Cel teden smo se trudili, da bi imeli lepo pospravljeno in urejeno. Dobro nam je šlo. Na koncu smo si za to zaslužili nekaj sladkega.
Tudi danes smo plavali, se borili za sekunde in premagovali meje. Sedaj pa smo že zelo utrujeni, ampak za igrišča, igrala in žogo nam energije ne zmanjkuje. Raziskovali smo morsko obalo, ustvarjali, nastavili smo si ogledalo in si ogledali, kako nas vidijo drugi.
Tudi danes zvečer smo imeli zabavo in se predstavljali z različnimi talenti. Izvedeli smo zmagovalca za včerajšnje iskanje skritega zaklada.
Kmalu se vidimo.

Danes smo spet veliko plavali, skakali v vodo, raziskovali dno bazena in izboljševali tehnike plavanja. Že se spopadamo s sekundami, preplavanimi metri, zavesljaji... Z vrtnarko smo si ogledali park in imeli ustvarjalno delavnico. Pomerili smo se v orientacijskem teku ter tekali gor in dol po Debelem rtiču, da bi našli naslednjo postajo. Toplo vreme nas je vabilo ven, zato smo učilnico prestavili kar pred pavilijon; veliko bolj zabavno se je učit pod drevesi. Seveda je bilo spet dovolj časa tudi za igrišča in igrala, ki jih tu res ni malo. Zvečer pa smo imeli kino.

Danes smo veliko plavali. Nekateri smo že raziskovali obalo, iskali školjke, polže... Izdelovali smo aviončke in tekmovali v dolžini poleta. Praznovali smo Anin in Kristjanov 10. rojstni dan in se spet posladkali s torto, tokrat čokoladno. Odšli smo na izlet z ladjico in si ogledali mesto Koper. Brez sladoleda seveda ni šlo. Zvečer je sledila zabava. Imeli smo ples z izborom "Najbolj odštekan rtiški stil". Zmaga današnje zabave je naša! Nekateri pa smo se raje družili ob družabnih igrah. 

Prvi dan je minil zelo hitro. Namestili smo se v na novo prenovljenen pavilijonu Rakovica. Ogledali smo si vsa igrala in igrišča ter preverili, katero nam najbolj odgovarja. Preizkusili smo se v plavanju, pokazali naše plavalno znanje in učitelji so nas razdelili v plavalne skupine. Praznovali smo Jakov 10. rojstni dan in se posladkali s torto. Zvečer smo ogledali nekaj posnetkov o plavanju, učitelj Bojan pa nam je razložil, na kaj moramo biti še posebej pozorni.