Daleč pred zaključkom enega šolskega leta, se prične priprava na novo šolsko leto. Pravzaprav se začne že ob vsakem dogodku, če z zadostno mero kritičnosti pogledamo na izvedbo, lahko pravzaprav vedno ugotovimo, kje bi lahko bili boljši oziroma drugačni.
Tudi letos ni bilo nič drugače. Ob pisanju poročila smo ugotavljali, katera predavanja smo imeli, kaj se nam je od srečanj najbolj vtisnilo v spomin in kaj od slišanega in preizkušenega bomo lahko prenesli v razred med učence.
Če združimo vse skupaj, naše rezultate iz šolskega leta 2016/17 in pogled naprej... Najuspešnejši smo na športnem področju, radi bi bili še boljši na področjih znanja in ker vemo, da gibanje telesa omogoča intenzivnejše delovanje možganskih povezav, smo prišli do možganske gimnastike oz. Brain Gyma. Izobraževanje za učitelje je izvajala ga. Tanja Černe, k predavanju smo povabili tudi naše vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljic in sosednji šoli, OŠ Dobrepolje in OŠ Ig. Izobraževanje je bilo strokovno, prijetno in uporabno. Na našo šolo smo povabili tudi g. Janka Selinška, ki nam je predstavil orodja oz. pripomočke »play2gain« za izkustveno učenje, ki aktivira ljudi navzven in navznoter. Znanja, ki smo jih pridobili, bodo novosti v novem šolskem letu.
Na šoli imamo tudi nove kinestetične mize, ki omogočajo učencem, da lahko pri urah pouka stojijo oz. jim omogočajo gibanje. Vsak od nas se zaveda, da večurno sedenje ni najbolj zdravo za razvoj osnovnošolcev, da ni motivacijsko, pa je že druga zgodba. Skratka, lotili se bomo projekta uporabe kinestetičnih miz s pravim namenom, in naj se tudi ob tej priliki zahvalim donatorjem, ki v tem vidijo toliko dobrega kot vodstvo šole. Smo ena izmed redkih šol v Sloveniji, ki ima takšno število kinestetičnih miz.
Posebnost novega šolskega leta bo tudi projekt učencev devetih razredov, o čemer vas bodo sami obvestili.
V letošnjem šolskem letu na centralni šoli 17 oddelkov obiskuje 354 učencev, 34 učencev v dveh kombiniranih oddelkih obiskuje PŠ v Robu in kar 51 učencev v štirih oddelkih imamo na podružnični šoli na Turjaku.

Ravnateljica, mag. Metoda Kolar