Četrtošolci so bili od 5. do 9. marca 2018 v plavalni šoli v naravi na Debelem rtiču.

Danes smo se preizkusili v plavanju, se razdelili v plavalne skupine in že začeli z delom. Nastanili smo se v paviljonu Rakovica, napolnili sobe. Popoldan smo imeli likovno delavnico in ustvarjali. Zvečer smo še enkrat obnovili tehnike plavanja, tokrat na suhem s pomočjo video projekcije. 
Imamo se super, počitimo se odlično, nekaj kapljic dežja pa nas ne moti. 

Sonca ni, dežnike pa so danes uporabili le redki. Dopoldan nam je vrtnarka predstavila rastline v parku. Na obali smo brskali za ostanki lupin školjk in polžev. V prostem času rišemo, barvamo in se učimo igrati biljard. Izdelujemo tudi različne origame. Kmalu bomo mojstri v izdelovanju papirnatih letal. Največji del dneva pa seveda preživmo na bazenu. Zvečer smo žurirali, predstavili smo se v najbolj odštekanen stilu. Bilo je zabavno.

V bazenu se borimo z zavesljaji, udarci, skoki v vodo, nekatreri pa tudi s sekundami. Odlično nam gre. Pomerili smo se v tekmovanju Male sive celice in prejeli zanimive nagrade. Prosti čas smo zapolnili z zabanimi igrami. Na popoldanski delavnici smo iskali dobre lastnosti o sebi in drugih. Zvečer pa smo imeli pravi kino. Ker imamo soli že v bazenu dovolj, smo se namesto s kokicami sladkali s piškoti.

Prebudili smo se v sončno jutro in dan izkoristili za aktivnosti na prostem. Tekmovali smo v lovu za skritim zakladom ter raziskali vse kotičke na Debelem rtiču. Popoldan smo se z ladjico odpeljali v Koper, se sprehodili po mestu in odšli na zaslužen sladoled. Kljub vsem aktivnostim, pa še vedno največ časa in energije vložimo v plavanje. Komaj že čakamo, da jutri dobimo zaslužene diplome. Se kmalu vidimo!

Uspešno smo zaključili plavalno šolo. Čisto vsi smo napredovali v plavanju in prejeli priznanja. Dosegli smo veliko priznanj za zlatega in srebrnega delfina, kar pomeni, da smo odlični plavalci in plavamo odlično vsaj dve plavalni tehniki. Tudi skoraj vsi tisti, ki smo prinesli domov bronastega delfina, znamo poleg prsnega plavati  tudi kravl, a nam je zmanjkalo nekaj zaveslajev ali sekund, da bi se delfinček na naših priznanjih obarval v srebrno.
Kljub temu, da smo bili cel teden po dvakrat na dan po dve uri na bazenu, nam tudi danes ni zmanjkalo energije za igro in druženje z vrstniki.