Vsi četrtošolci naše šole in tretješolci s podružnične šole Turjak se nahajajo na Debelem rtiču. Vsak dan se nam bodo v večernih urah javljali s kratkimi vtisi.

Tudi zadnji dan gre vse po planu.
Vreme nam je bilo ves teden naklonjeno, sončno in suho, danes pa dežuje...

Z vrtnarko Natašo smo si ogledali zdraviliški park, spoznali nove rastline in njihove značilnosti.
Preostanek dopoldneva smo preživeli ustvarjalno, glasbeno in likovno.
V bazenu so že padli bronasti, srebrni in tudi zlati delfini. Ostale poberemo jutri, ko bomo imeli še zadnjo možnost, da pokažemo ali izboljšamo svoje plavalno znanje.
Zvečer smo sodelovali na prireditvi Rtič ima talent, eni kot nastopajoči, drugi kot gledalci.
Sedaj že počivamo in se veselimo jutrišnjega dne.

Dopoldan smo se v skupinah z zemljevidom v rokah podali na lov za zakladom. Ko smo našli vse kontrolne točke, rešili vse naloge, smo našli zaklad. Med tem ko smo se sladkali z bonboni iz najdene skrinjice, smo ugotovili, da so pravi zaklad prijatelji, s katerimi rešujemo naloge, nam pomagajo, nas poslušajo, spodbujajo...
Popoldan smo ustvarjali spominke.
Igrali smo se družabne igre, nogomet, raziskovali obalo...
In plavali... Že kar dobri smo.
Zvečer smo šli kar v pižamah v kino.

 Po zajtrku smo napolnili igrišča, zasedli igrala in raziskovali okolico. Nato nam je ljudski godec predstavil istrsko glasbo in igral na najrazličnejše instrumente. Mi smo zraven peli in plesali, za konec pa smo izdelali vsak svojo piščal. Po kosilu smo šli z ladjico v Koper. Ogledali smo si mesto in si privoščili sladoled. Popoldan smo spoznavali zivalski svet. Po večerji smo si za svoj izgled omislili nekaj nenavadnega, odstekanega in šli na zabavo s plesom. Pa da ne pozabimo, dopoldan in popoldan smo plavali, skakali, se potapljali... Ima dan res samo 24 ur?

Na Debelem rtiču je vreme prijetno, skoraj poletno, le voda ima bolj zimsko temperaturo, zato plavamo v bazenu. Spoznali smo novo okolje, igrala in igrišča. Podali smo se na pohod v Resljev gaj, z nič na nadmorsko višino 109 metrov. Praznovali smo Matičev rojstni dan in se posladkali s torto. Namesto pravljice za lahko noč nam je učitelj predstavil vaje in naloge, ki jih bomo skušali čim bolj uspešno opraviti.