Sedmošolci smo uspešno prispeli v Osilnico. Sprejeli so nas prijazni uslužbenci. Hitro smo se namestili in odšli na travnik, kjer smo nabirali trave, cvetlice, zelišča in detelje. Nato pa smo razvrščali določene živali z določevalnimi ključi. Pojedli smo okusno kosilo ter odšli na pohod do ribogojnice v naselju Ribjek. Kljub slabi vremenski napovedi nam je vreme dobro služilo. Po večerji pa so se nekateri odpravili na nočno kopanje, nekateri pa so si krajšali čas z igranjem družabnih iger ali pa se preizkusili v namiznem nogometu.

Zapisala: Lea Fileš in Matej Žagar

Namen šole v naravi je učenje snovi na drugačen način. Danes smo se naučili ogromno. Nismo pa poskrbeli samo za možgansko telovadbo, ampak smo se preizkusili tudi v lokostrelstvu in plezanju na umetni steni. Nekaterim je uspelo priti do vrha! Dopoldne smo opravili analizo vode v Čabranki ter izdelali nekaj rož iz papirja. Ker smo prvi večer hitro zaspali, pa smo družabni večer ponovno lahko preživeli v bazenu.

Zapisala: Rebeka Merljak in Matej Žagar

Učitelji spremljevalci smo veseli, da nam je uspelo šolo v naravi izpeljati v celoti, kljub temu, da je vse dni deževalo. Še posebej pa smo ponosni, da smo ponovno lahko ugotovili, da naši učenci veliko znajo, da so delavni. Še posebej ponosni smo na pohvalo gospoda Simona, vodje hotela Kovač, da so naši učenci mirni in olikani. Sedmošolci, hvala vam za nepozabne tri dni z vami.

Zapisala vodja šole v naravi: Marija Lampret