otvor3

PEVSKI ZBORI

Na centralni šoli in PŠ Turjak pevske zbore vodi Vita Mekinda. Na PŠ Rob pevski zbor vodi Marija Katarinčič. V štirih zborih in vokalni skupini prepeva skoraj tretjina otrok naše šole.

- OTROŠKI PEVSKI ZBOR CŠ: učenci od 1. do 5. razreda,

- OTROŠKI PEVSKI ZBOR PŠ TURJAK: učenci od 1. do 5. razreda,

- OTROŠKI PEVSKI ZBOR PŠ ROB: učenci od 1. do 4. razreda

- MLADINSKI PEVSKI ZBOR CŠ: učenci od 5. do 9. razreda,

- VOKALNA SKUPINA/ORFFOVA SKUPINA CŠ: vključuje izbrane nadarjene učence.

Zbori nastopajo na šolskih in občinskih proslavah in prireditvah ter srečanjih in revijah pevskih zborov. Tako kot do sedaj, tudi v letošnjem šolskem letu pričakujemo pomoč s strani staršev glede prevoza na občasne nenačrtovane vaje in nastope. 

OBVESTILA

 

NASTOPI

Besedilo...

Mladinski pevski zbor se je na območni reviji pevskih zborov na Škofljici uvrstil na regijsko tekmovanje osrednje Slovenije, ki je potekalo 20. maja 2017 v Šentvidu pri Stični. Pevke in pevci so se predstavili s tremi skladbami in pod vodstvom Vite Mekinda ter ob klavirski spremljavi Ane Dolšak dosegli SREBRNO priznanje.
Mladim pevcem čestitamo za uspeh.

mpz sentvid srebro

V nedeljo, 15. novembra 2015, je MPZ nastopil na Dobrodelnem koncertu-večer glasbe, smeha in plesa. Predstavili smo se z dvema poskočnima skladbama: Prijatelji, ostanimo prijatelji smo zapeli skupaj z ansamblom Kvintet 7, skladbo Poj, poj pa ob klavirski spremljavi gdč. Ane Dolšak. Ob zaključku koncerta smo se vsi nastopajoči zbrali na odru in ubrano zapeli skladbo Slovenija, od kod lepote tvoje. Ponosni smo, da smo lahko tudi z našim nastopom prispevali k dobrodelnosti.

Otroški pevski zbor je 19. maja 2015 v Loškem Potoku nastopil na REGIJSKEM TEKMOVANJU PEVSKIH ZBOROV OSREDNJE SLOVENIJE. Pevke in pevci so se predstavili s tremi skladbami in pod vodstvom Vite Mekinda ter ob klavirski spremljavi Ane Dolšak dosegli SREBRNO priznanje.
Mladim pevcem čestitamo za uspeh.

opz srebrni vita

 

V petek, 6. marca 2015, je OTROŠKI PEVSKI ZBOR nastopil na OBMOČNI reviji v Šeškovem domu v Kočevju. Ubrano smo zapeli tri skladbe in dokazali, da smo odlični pevci.

obmocna revija 2015

 

V petek, 26. decembra 2015, je mladinski pevski zbor nastopil na BOŽIČNO-NOVOLETNEM KONCERTU. Poleg himne so se učenci predstavili še z dvema skladbama.

 

URNIK

URNIK PEVSKIH VAJ 2018/19
IME ZBORA PREDVIDENO ŠT. OTROK URNIK VAJ
OTROŠKI pevski zbor na CŠ 30

torek in sreda 6. ura

MLADINSKI pevski zbor na CŠ 40

četrtek 8. ura
petek 7. ura

OPZ (PŠ Turjak) 25-30

ORFFOVA SKUPINA (CŠ) 5-10

VOKALNA SKUPINA Izbrani nadarjeni pevci

 

 

PEVSKI TABOR

25. in 26. septembra 2015 je naša šola za mladinski pevski zbor izvedla dvodnevni pevski tabor na Bloškem jezeru. V petek po pouku smo se odpravili na pot in učenci so bili prijetno presenečeni nad idilično lokacijo, ki smo jo za tabor izbrali v letošnjem letu. Najprej so se namestili po sobah, nato smo začeli z vajami. Vreme je bilo sicer deževno, vendar to ni pokvarilo delovnega vzdušja in veselja ob pričakovanju palačink. Zaradi deževnega vremena smo pečenje hrenovk ob ognju prestavili na sobotni dan.
Noč je za nekatere potekala mirno, za nekatere malo manj, vendar smo bili v soboto zjutraj vsi pripravljeni na nov delovni dan. Po zajtrku so sledile vaje, sprehod okoli jezera za ogrevanje in spet vaje. Med pevskimi pavzami smo pripravili sadna nabodala za starše, mimogrede zapeli nekaj pesmi upokojencem, ki so si prišli ogledat idilično lokacijo in bili prijetno presenečeni nad prijaznostjo naših učencev.
Za malico smo na ognju spekli hrenovke in kar spontano se je pričelo likovno ustvarjanje. Učenci so z ogljem risali na les in pripravili pravo malo likovno razstavo.
Staršem, ki so prišli po otroke, smo pripravili mini koncert, postregli pa smo jim s sadjem in pečenim kostanjem. Vita Mekinda in Dragica Dobravec sta s svojo energijo, delovno vnemo, prijaznostjo in doslednostjo ustvarjali prijetno vzdušje. Kot ravnateljica sem zadovoljna, da sem bila del tega tabora in z veseljem sem otrokom pekla palačinke.

 

 

V petek, 21. in soboto, 22. novembra 2014, smo se pevci in pevke mladinskega pevskega zbora družili na pevskem taboru v Zapotoku. Poleg obilice intenzivnega petja, smo se sproščali ob športnih aktivnostih v naravi, učenci pa so pripravili tudi prijeten zabavni večer ob glasbi in igrah.
Bilo je lepo, da bi bilo še večkrat tako!