V šolskem letu 2017/18 bomo sodelovali na številnih šolskih športnih tekmovanjih.

V septembru in oktobru je bil poudarek na atletskih tekmovanjih, v zimskih mesecih bo na športnih igrah, pomlad pa bo spet v znamenju atletike. 

Sodelovali bomo tudi v tekmovanju ŠKL Med dvema ognjema.

Na letošnjem krosu v Loškem Potoku (13. 10. 2017) so učenci naše šole osvojili kar 11 medalj. Na najvišjo stopničko sta stopila Ina Iva Šeme in Luka Cukrov. Na drugo mesto so se uvrstili Kristjan Jaklič, Ana Zelnik, Lenart Jaklič, Ajda Kokovnik in Tita Perc. Na tretji stopnički pa so svojo medaljo dobili Sergej Sarhatlić, Urh Zelnik, Domen Benčina in Erik Križman. 

Poleg teh odličnih uvrstitev smo dosegli še veliko četrtih, petih in šestih mest. Vse iskrene čestitke.

Letošnjega rekordnega Ljubljanskega maratona se je udeležilo 40 naših učencev. Večina učencev se je udeležila promocijskega teka (1. do 5. razred). 

Na prvem medobčinskem turnirju je naša ekipa premagala ekipo OŠ Škofljica z rezultatom 55:33. Sledi finalni del medobčinskega tekmovanja, ki ga bo gostila OŠ Dobrova.

Polfinalna para:

OŠ Dobrova : OŠ Škofljica

OŠ Primoža Trubarja : OŠ Brezovica

 

 

ARHIV preteklih let:

25. maja je bilo pestro na stadionu v Šiški. Kar 14 šol je pripeljalo svoje najuspešnejše učence na področno atletsko tekmovanje. Gre za zelo kvalitetno tekmovanje, saj so zmagovalci področnega centra Grosuplje vedno visoko uvrščeni tudi na državnem finalu.

Naši učenci so osvojili 5 medalj, ob tem pa še veliko uvrstitev tik pod odrom za zmagovalcem.

Najuspešnejši so bili Vid Rigler (1. mesto v teku na 1000 metrov z novim šolskim rekordom), Lara Perhaj (1. mesto v skoku v daljino), Tita Perc (3. mesto v teku na 600 metrov), Sebastjan Zidar (3. mesto v skoku v višino) in Alan Peterlin (3. mesto v skoku v daljino z novim šolskim rekordom). 

Tekmovanje v malem nogometu za mlajše učence se je začelo na naši šoli, kjer je naša ekipa osvojila 1. mesto v predtekmovanju medobčinskega tekmovanja. Premagali smo OŠ Preserje in odigrali neodločeno z OŠ Škofljica. 

Sledilo je finale medobčinskega tekmovanja na OŠ Ig, kjer smo osvojili drugo mesto (premagali OŠ Polhov Gradec in OŠ Brezovica ter izgubili proti OŠ Log Dragomer) in se uvrstili na področno tekmovanje.

Na področnem tekmovanju smo v polfinalu "naleteli" na OŠ Ob Rinži, kasnejše zmagovalce, se dobro upirali, a vseeno izgubili z 1:3 ter osvojili končno 4. -6. mesto.

Ekipo so zastopali Jon Hvala, Jon Indihar, Andraž Gruden, Žan Žužek, Maj Kikelj, Žiga Vilhar in Luka Čop. 

Naši učenci so v tem šolskem letu spisali pravo košarkarsko pravljico. Po odličnih predstavah na medobčinskem in področnem tekmovanju (beri spodaj), smo v petek, 25. 3., na šoli gostili državno četrtfinale in v konkurenci treh šol (OŠ Center Novo mesto, OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče) osvojili prvo mesto. To je pomenilo uvrstitev na naslednjo stopničko - polfinale.

Tako kot četrtfinale, smo tudi polfinalni turnir gostili na naši šoli. V ponedeljek, 18. 4., so se v naši športni dvorani zvrstile tri odlične tekme. 

Najprej je naša ekipa prikazala odlično prvo tretjino in si priigrala dovolj veliko prednost, da je na koncu slavila proti ekipi OŠ Franceta Bevka Ljubljan z rezultatom 58:34. Sledila je bolj izenačena tekma med OŠ Franceta Bevka in OŠ Polje Ljubljana. Slednja ekipa je zmagala s 43:33. 

V odločilni tekmi za zmago na turnirju in za uvrstitev med najboljših 8 šol v državi smo videli izenačeno tekmo med ekipo OŠ Polje in domačini. Po odličnem začetku domače ekipe so učenci iz Ljubljane počasi prevzemali pobudo in na koncu slavili s 36:27. 

Končni vrstni red polfinalnega tekmovanja:

1. mesto: OŠ POLJE Ljubljana

2. mesto: OŠ PRIMOŽA TRUBARJA Velike Lašče

3. mesto: OŠ FRANCETA BEVKA Ljubljana

 

V konferenčni finale se je uvrstila OŠ Polje. Naša ekipa pa je zasedla mesto takoj za najboljšo osmerico osnvonih šol, kar je največji košarkarski uspeh šole.

Iskrene čestitke igralcem in trenerjema Bojanu in Martinu.  

--------------------------

Starejše:

ČETRTFINALE:

V prvi tekmi so naši učenci po dramatičnem boju premagali Novomeščane (35:31), ti so potem še tesneje premagali Logatčane (33:30). Sledila je odločilna tekma, kjer pa naši učenci niso imeli milosti z utrujenimi Logatčani. V odličnem vzdušju so zmagali kar s 56:26, osvojili 1. mesto in se uvrstili v polfinale.

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE:

Končano je medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence (7. razred in mlajši). Po nekaj letih so naši učenci spet uspeli ugnati vse ostale šole in dvigniti največji pokal.

Tekmovanje se je pričelo s predtekmovanjem, na katerem smo premagali vrstnike iz OŠ Škofljica (32:18). Finalni del smo odigrali na OŠ Dobrova. Na predpočitniški petek, 12. 2., smo najprej odigrali še eno tekmo proti OŠ Škofljica. V napeti tekmi smo v izenačeni končnici imeli nekaj več sreče in zmagali s 24:23. Sledila je še tekma proti domačinom, ki pa smo jo zanesljivo dobili (51:20).

Rezultati finala medobčinskega tekmovanja:

OŠ ŠKOFLJICA : OŠ DOBROVA   35:9

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA : OŠ ŠKOFLJICA   24:23

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA : OŠ DOBROVA   51:20

Ekipo na finalnem tekmovanju so sestavljali: Maj Kikelj, Miha Marinč, Andraž Gruden, Lovro Kutnar, Karel Kraševec, Žiga Žužek, Gašper Burgar, Mark Tomšič Tekavčič, Anže Šeme in Aljaž Strnad.

Ekipa se je uvrstila na področno tekmovanje

Četrtek, 21. 4. 2016, je bil rezerviran za eno najbolj množičnih šolskih športnih tekmovanj - ekipno državno prvenstvo v krosu. Tudi letos nas je gostil Maribor, kjer se je v športnem centru Tabor na proge podalo preko 1500 osnovnošolcev. Iz naše šole je tekmovalo 26 učencev, večina v netekmovalnih tekih (do 4. razreda). Veseli smo, da imamo dober podmladek, saj je kar nekaj naših najmlajših priteklo v cilj med prvimi.

Izmed tistih, ki so tekli v tekmovalnih tekih je najbolj navdušila petošolka Ajda Kokovnik, ki je osvojila odlično 3. mesto, kar je res težko ponovljiv uspeh. Odlične uvrstitve so dosegli še Vid Rigler (11. mesto), Tita Perc (12. mesto) in Tinkara Perhaj (19. mesto).

Vsi učenci so se potrudili po najboljših močeh in tako pritekli v cilj zadovoljni. 

Nekaj dni po košarkaškem uspehu so mlajši učenci odšli še na medobčinsko tekmovanje v mali odbojki. Turnir štirih šol se je odvijal na Brezovici. V prvi tekmi smo po nekoliko slabšem začetku le premagali OŠ Škofljica. Sledila je tekma proti favoriziranim domačinom, ki smo jo izgubili z 2:0 v nizih. Odločilna tekma za 2. mesto je bila napeta do samega konca, saj so jo odločile prav zadnje točke odločilnega tretjega niza. OŠ Horjul je bila na koncu nekoliko bolj zbrana in je zmagala z 2:1. Osvojili smo torej 3. mesto. 

Ekipo so sestavljali Maj Kikelj, Jon Hvala, Lovro Kutnar, Jon Indihar, Miha Marinč, Luka Marolt, Andraž Gruden, Gašper Burgar in Anže Šeme. 

V letošnjem šolskem letu so starejši učenci sodelovali na medobčinskih tekmovanjih v košarki in nogometu, starejše učenke pa na medobčinskem odbojkarskem tekmovanju.

Starejši učenci so se v košarki uvrstili na 4. mesto, v nogometu pa so osvojili 4. - 6. mesto. Na domačem parketu je ekipa najprej premagala vrstnike iz Horjula (5:2), nato pa izgubila proti kasnejšim zmagovalcem, OŠ Brezovica, z 0:8. Na Škofljici smo morali v polfinalu priznati premoč ekipi OŠ Dobrova (0:4).

 

Starejše učenke so najprej osvojile 2. mesto na prvem turnirju na Škofljici, nato so morale v polfinalu priznati premoč učenkam OŠ Brezovica, v tekmi za 3. mesto pa so premagale OŠ Dobrova. 

V soboto, 24. 10. 2015, je v Ljubljani potekal jubilejni, 20. Ljubljanski maraton.

Tudi letos se ga je udeležilo veliko naših učencev. Večina jih je tekla na promocijskem teku (1. do 5. razreda). Kar 52 učencev se je podalo na progo in vsi so jo tudi brez težav pretekli. Starši in učitelji smo bili ponosni na njih.

Učenci od 6. do 9. razreda so se udeležili tekmovalnega teka na 2.000 metrov.

Najboljši reultat je uspel osmošolcu Niku Škofu, ki je v konkurenci 244 učencev zasedel odlično 15. mesto.

Devetošolec Vid Rigler je med 193 tekači osvojil 18. mesto. Zelo dobro je tekel tudi Bor Perc, ki je bil 47. Žiga Vilhar je imel smolo in je med tekom izgubil čip ter ostal brez rezultata. Edino dekle, Mojca Kokelj je osvojila 70. mesto med 240 tekačicami. Jakob Samsa in Lenart Adamič sta prijateljsko pretekla progo skupaj, z rezultatom pa se nista obremenjevala. Tudi David Možek tekmovalnih ambicij ni imel, je pa pokazal, da je tek lahko tudi nekaj več kot tekmovanje.

Čestitke še enkrat vsem tekačem in hvala staršem, ki ste bili pripravljeni preživeti sobotni dan na tekaškem prazniku v Ljubljani. Se vidimo naslednje leto. 

Prvo športno tekmovanje v letošnjem šolskem letu se je zgodilo v petek, 2. 10. 2015. Z učenci smo odšli na kros v Loški Potok. V pravem "kros okolju" smo se pomerili s tekmovalci iz OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok, OŠ dr. Ivan Prijatelj Sodražica, OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas, OŠ Škofljica, OŠ Brezovica in OŠ Dobrova.

Devetim našim učencem je uspelo teči tako hitro, da so bili nagrajeni z medaljami.

Prvo mesto so osvojili:

Jakob Šeme (2.r), Jaka Pečnik (3.r) in Urh Zelnik (4.r).

Drugo mesto so osvojili:

Lenart Jaklič (1.r), Hana Starc (4.r), Ajda Kokovnik (5.r), Tita Perc (7.r) in Nik Jakopin (8.r).

Tretje mesto je osvojil Nik Škof (8.r).

Ostali učenci so osvojili zelo visoka mesta (štirikrat 4. mesto, trikrat 5. mesto ...). 

Čestitke vsem!