EKSKURZIJE

Tudi letošnje leto smo za učence od 6.-9. razreda pripravili medpredmetne ekskurzije, ki jih bomo izpeljali v četrtek, 27. 9. 2018.

Iz Velikih Lašč se bomo odpeljali v smeri Savinjske doline in si v Šempetru ogledali RIMSKO NEKROPOLO. Pot bomo nadaljevali proti Celju, kjer si bomo podrobneje ogledali STARI GRAD CELJE. Naslednji postanek bo na skrajnem vzhodnem delu Slovenije, v ROGATCU, kjer nas čaka zanimiv MUZEJ NA PROSTEM. Po napornem dnevu se bomo na poti nazaj ustavili še v ZDRAVILIŠKEM PARKU našega najstarejšega zdravilišča ROGAŠKA SLATINA, kjer bomo z ogledi tudi zaključili.

opomba: Plan ekskurzije se lahko zaradi razmer na cesti tudi nekoliko spremeni.

Glavnina naše ekskurzije se bo odvijala v Slovenskem Primorju. Prvi postanek bomo naredili v vasici Hrastovlje, kjer si bomo ogledali notranjost cervice z znamenito fresko. Pot bomo nadaljevali do Strunjana, kjer se bomo seznanili s solinarstvom. V Piranu si bomo ogledali AKVARIJ in MUZEJ POLŽEV IN ŠKOLJK, se sprehodili po starodovnem mestecu in si za konec ogledali VRT KAKTUSOV v Seči.

opomba: Plan ekskurzije se lahko zaradi razmer na cesti tudi nekoliko spremeni.

Zgodovinsko, geografsko in jezikoslovno bo obarvana ekskurzija po Gorenjski. Prvi postanek nas čaka v MUZEJU ŽELEZNIKI, pot bomo nadaljevali v kulturnem trikotniku, kjer si bomo v Vrbi ogledali rojstno hišo F. PREŠERNA in v Doslovčah F. S. FINŽGARJA. Spoznali bomo zanimivo RADOVLJICO ter zaključili na Bledu, kjer se bomo sprehodili do gradu in veslaškega centra.

opomba: Plan ekskurzije se lahko zaradi razmer na cesti tudi nekoliko spremeni.

Rdeča nit ekskurzije devetošolcev bo kras. Najprej si bomo ogledali MUZEJ KRASA V POSTOJNI in naš ogled ter teoretično znanje dopolnili s sprehodom po slikovitih Škocjanskih jamah. Pred tem bomo obiskali Štanjel, si ogledali tipično kraško hišo in Ferrarijev vrt ter prisluhnili zanimivi pripovedi ob in v KOSOVELOVI ROJSTNI HIŠI.

opomba: Plan ekskurzije se lahko zaradi razmer na cesti tudi nekoliko spremeni.

TABORI

TABOR 2018/19

Za devetošolce bo letošnji tridnevni tabor v CŠOD v Tolminu potekal v začetku meseca oktobra. (3. - 5. 10. 2018). Tabor bo družboslovno-naravoslovni, z dodanimi športnimi vsebinami. Dopolnili pa ga bomo z ogledom Antonijevega rova v Idriji in Kobariškega muzeja.

Utrinki s tabora

TEKMOVANJA IN NATEČAJI

Tekmovanje (ŠOLSKO)  iz znanja zgodovine bo 4. 12. 2018. Tema: OB 150 LETNICI PRVEGA TABORA NA SLOVENSKEM - OD ČITALNIŠKEGA GIBANJA, BESED, DO TABOROV NA SLOVENSKEM.