URNIK

Mimica Gačnik, razredničarka 5. a, matična učilnica XXVI

Marjetka Koprivec, razredničarka 5. b, matična učilnica XXV

 

5. a PON TOR SRE ČET PET
1.  RU-A/ŠPO-B TJA SLJ ŠPO  VML
2. SLJ DRU NIT DRU TJA 
3. NIT MAT DRU MAT SLJ
4. TJA ŠPO LUM SLJ MAT
5. MAT  SLJ LUM  GOS GUM
6. ŠPO-A NIT GUM DOP/NTE2  
7.  NŠP
NUM
     NTE3
N2N

 N2N

 

5. b PON TOR SRE ČET PET
1. RU-A/SLJ-B  MAT  SLJ ŠPO  DRU
2. MAT VAM  TJA SLJ  SLJ
3. TJA SLJ  NIT NIT GUM
4. ŠPO  ŠPO  DRU  LUM MAT
5. DRU NIT MAT LUM TJA
6. SLJ-A  GOS    ISP/NTE2  
7. NŠP
NUM
     NTE3
N2N
N2N

 

Dopolnilni pouk: ponedeljek 6. ura (razredničarki)

Dodatni pouk:

- Šport: torek, 6. ura (Bojan Novak)
- Miselni orehi - ponedeljek, 7. ura (Renata Gradišar)

 

Interesne dejavnosti:

- Modro ustvarjanje - ponedeljek, 6. ura (na 14 dni) (Marjetka Koprivec)
- Raziskovalne urice - sreda zjutraj (Mimica Gačnik)
- Varno mladostništvo (kolesarski izpit) -5. a - torek 2. ura (Bojan Novak)
- Varno mladostništvo (kolesarski izpit) -5. b - torek 6. ura (Bojan Novak)
- Med dvema ognjema - sreda zjutraj (Bojan Novak)
- Tee Ball - petek zjutraj (Simona Bavdek)
- Ljudski plesi - četrtek zjutraj (Veronika Lipovec)
- Šahovski krožek - sreda, 6. ura (Majda Griz)
- Mladinski pevski zbor - sreda, 7. in 8. ura (Vita Mekinda)
- Inovativnost (Veronika Lipovec)

PETOŠOLSKE NOVICE

Zdaj pa veselo na počitnice!

V 5.a in 5.b razredu smo bili v letošnjem šolskem letu zelo uspešni na mnogih področjih. Učenci so s pomočjo mentorjev in razrednikov dosegali odlične rezultate tako pri športu, matematiki kot tudi na naravoslovnem področju in še kje. Bilo je tudi veliko učenja, testov, pa tudi drugih dejavnosti..
Izvedli smo dvodnevno Šolo pohodništva na Blokah, se kopali v Atlantisu, obiskali Gradež, Turjak in Županovo jamo ter tabor Cerovo. Zanimivi so bili tehniški dnevi in obiskali sta nas ga. Matejka Oven, ki nam je predstavila klekljanje in ga. Darinka Grmek Štrukelj, ki je pokazala, kako se dela košare.
Znanje o domači pokrajini in astronomiji smo nadgrajevali z zanimivim predavanjem g. Manfreda Deterdinga.
Celo leto smo skrbeli za zdrave in čiste zobe. Redno smo sodelovali s PP Ribnica in policistom Jankom Divjakom. Skupaj smo reševali naloge v delovnem zvezku Policist Leon svetuje. V zadnjem tednu smo izvedli tehniški dan v Ribnici. Ogledali smo si policijsko postajo, obiskali muzej suhe robe in čarovništva, pokazali pa so nam tudi, kako se dela vitre in posode iz gline.
Tudi Ljubljano smo si ogledali. Povezovali smo znanja s snovjo družbe, se posladkali s sladoledom in se učili varnega in kulturnega obnašanja v mestu.
Veliko smo izvedeli o prvi pomoči in sodelovali v projektih Unicef in Šolska shema.
V maju smo pod vodstvom Mimice Gačnik izvedli odlično ekskurzijo po Dolenjski. Ogledali smo si grad Žužemberk, se sladkali z jagodami na kmetiji Jordan v Malencah, vozili smo se s kanuji v Kostanjevici, pot pa zaključili v Pleterjah.
Trudili smo se biti POPSZI učenci. Nekaj težav je bilo s sprotnim učenjem, branjem in računanjem. To bo naloga, ki nas čaka v prihodnjem šolskem letu.
Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem, ki so sodelovali z nami in nam podarili svoj dragoceni čas, znanje in izkušnje.

Učenci, ki so vključeni v dejavnost Raziskovalne urice, so uredili grede za šolo in zeliščni vrtiček. Pobrali smo krompir, ki je poseben zaradi vijolične barve, paradižnik, kumare, čebulo in še kaj. Nekaj tega so tudi poskusili.

20170628 103211

Lahko rečemo, da nas je že tradicionalno obiskal Jumicar, ki s svojim programom osvešča otroke o prometni varnosti. Zanimivo predavanje, predvsem pa vožnja z mini avtomobili, so za vsakega učenca nepozabna izkušnja. Hvala vsem, ki ste nam omogočili sodelovanje v tem projektu.

20170925 075146

20170925 114648

20170925 115453

Že kar nekaj let smo redni obiskovalci vasi Gradež pri Turjaku. Sodelavci Društva za ohranjanje dediščine nas vedno lepo sprejmejo in nas popeljejo v preteklost, ko po naših njivah in travnikih ni bilo sodobnih strojev, temveč le vprežna živina ter pridne roke, ki so obdelovale zemljo. Učenci so spoznali sušilnico sadja in se seznanili z njegovo pripravo in sušenjem. Spoznavali so stara orodja in pripomočke, pomagali pri žetvi ajde, poskusili so se v rezanju jabolk v krhlje in še kaj. Vsem pa so se zasvetile oči ob pogledu na dobrote, ki so nam jih pripravili za malico. Vse je bilo domače, pripravljeno z veliko dobre volje in s spoštovanjem do hrane. Žal se premalo zavedamo, koliko ljudi mora prispevati svoj trud in čas, da imamo na krožniku kaj za pod zob. Upam, da so otroci začutili, da je hrana vrednota, če pa je pridelana na okolju prijazen način (kar na Gradežu počnejo), je pa še toliko bolj vredna spoštovanja. Hvala vsem sodelujočim članom društva, ki nas sprejmete nasmejani, vedno pripravljeni povedati, pokazati ali predstaviti kaj novega.

20170928 082745

20170928 085717

 

20170928 092222 

20170928 100604

20170928 104239

20170927 074214

Že vrsto let sodelujemo s PP Ribnica. Policisti nas s projektom POLICIST LEON obiščejo nekajkrat na leto in nam predstavijo vsebine programa, ob zaključku šolskega leta pa nekaj otrok odpeljejo na policijsko postajo. Tam spoznajo delo policistov, odpeljejo pa se tudi na teren.

20171002 081438

Besedilo in fotografije: Marjetka Koprivec in Mimica Gačnik