Fotografski natečaj “Najlepši kotički občine Velike Lašče”
21. junija 2024

Veseli smo, da so med učenci skriti talenti za fotografiranje. Prejeli smo lepo število fotografij, med katerimi je bilo kar težko izpostaviti najbolj zanimive, saj je vsaka predstavljala lepe kotičke v občini, pa naj bo to delček narave ali arhitekture. V objavljeni galeriji, si lahko ogledate prispele fotografije, med temi pa je tri izpostavil in ocenil učitelj likovne umetnosti g. Milan Kastelic. Med prispelimi fotografijami bo urednik Troble izbral tisto, ki bo krasila naslovnico glasila meseca septembra. Preverite, mogoče bo to prav vaša.

Fotografije smo uporabili za popestritev na zaključni prireditvi šole, razstavo na hodniku v Levstikovem domu (pred knjižnico Frana Levstika), kjer so razstavljene izbrane fotografije in likovni izdelki, pa si lahko ogledate še celo poletje. Lepo vabljeni na ogled.

Hvala vsem za sodelovanje v natečaju in se veselimo vaših prispevkov tudi v nadaljnih natečajih.

JUŠ MÜLLER, 8. b: Mlin na Trubarjevini

Mlinska kolesa imajo močno simboliko večnosti, nenehnega spreminjanja in inercije. Kompozicijsko so zanimiva in združujejo mehko obli princip in ostro togi v kombinaciji s fasado in okni.

ANA ZELNIK, 8. b: Okrasni česen na Trubarjevini

Makro posnetek cveta v svoji fraktalni zgradbi priča o naravi sami, ki nikoli ni kopija nečesa. Predstavlja popolno harmonijo vesolja, ki se razodeva, ko smo uglašeni z njim. 

ANA ZELNIK, 8. b: Struga reke Rašice

Potok v travnati strugi s svojo sredinsko kompozicijo in toplo- hladnim barvnim kontrastom podaja močno asociacijo na življenje, ki nenehno teče naprej in zrcali različne svetlobe, v njem pa se igrivo vrtinči vodovje čustev, kot trenutki v času.

Nika Petelin

Dostopnost