Organizacijska shema vrtca

Ustanovitelj

Vrtec Sončni žarek deluje kot organizacijska enota zavoda Osnovne šole Primoža Trubarja Velike Lašče, ki ga je ustanovila Občina Velike Lašče. Ustanoviteljske pravice in dolžnosti izvršuje Občinski svet Občine Velike Lašče.

Svet zavoda

V skladu z zakonom o zavodih je najvišji organ Svet zavoda. V svetu zavoda so trije predstavniki občine, pet predstavnikov zaposlenih in trije predstavniki sveta staršev. Interese vrtca zastopata dva predstavnika; en predstavnik zaposlenih in en predstavnik staršev.

Svet staršev

Pomembno vlogo ima tudi Svet staršev, ki ga sestavljajo predstavniki staršev iz vsakega oddelka dnevnega programa našega vrtca. Predsednica Sveta staršev je 

Ravnatelj

Ravnatelj šole in vrtca je Primož Garafol. Pri delu mu pomaga pomočnica ravnateljice Stanka Mustar, ki je tudi pedagoška vodja.

Komisija za sprejem otrok

Deluje v primeru, da je vlog za sprejem otrok v vrtec več kot je na razpolago prostih mest v vrtcu. Komisijo sestavljajo predstavnici ustanovitelja, predstavnica delavcev vrtca, predstavnica staršev in predstavnica ZD Velike Lašče.

Strokovna skupina (otroci s posebnimi potrebami)

V letošnjem letu imamo 4 strokovne skupine za pripravo, izvedbo in spremljavo izvajanja Individualiziranih programov za otroke s posebnimi potrebami. Strokovno skupino sestavljajo vzgojiteljica, specialna pedagoginja, pomočnica ravnateljice in starši otroka.

Splošne službe

Skupne naloge za vrtec in šolo opravljajo:

  • računovodja: Irena Indihar
  • administrativno pisarniška delavka: Suzana Dolar (obračun oskrbnin)

Vzdrževalna dela in prevoz hrane izvaja hišnik Tomaž Peterlin.
V šolski kuhinji se pripravlja prehrana za vse enote našega vrtca.

Oddelki vrtca in strokovni sodelavci

V letošnjem letu je organiziranih 13 oddelkov predšolskih otrok. V vsakem oddelku delata vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice, ki sta sočasno prisotni v oddelku 4 ure (drugo starostno obdobje) oziroma 6 ur (v oddelkih drugega starostnega obdobja). V letošnjem letu izvajamo program za 226 otrok.

Dostopnost