Jedilnik
21. – 25. april 2025
Ponedeljek
VELIKONOČNI PONEDELJEK
Torek
Zajtrk
Ajdov kruh (GPŠ), skutni namaz z medom (M), mleko* (M)
Dopoldanska malica
Hruška
Kosilo
Porova juha, mesna lazanja (GPŠ, J, M), rdeča pesa
Popoldanska malica
Masleni keks (GPŠ, J, M), suho sadje (ŽV)
Sreda
Zajtrk
Koruzni kruh (GPŠ), piščančja salama z vrtninami, kisla paprika, otroški čaj
Dopoldanska malica
Zelenjavni krožnik
Kosilo
Krompirjev golaž (GPŠ), polbeli kruh (GPŠ), domač marmorni kolač (GPŠ, J, M)
Popoldanska malica
Sadni smoothie** (M)
Četrtek
Zajtrk
Mlečni riž s čokoladnim posipom* (M)
Dopoldanska malica
Banana
Kosilo
Špargljeva juha, piščančje nabodalo, dušen riž z grahom in korenjem, zelena solata* s fižolom
Popoldanska malica
Hrustljavi kruhek (GPŠ), kivi
Petek
Zajtrk
Ovseni kruh** (GO, GPŠ), tunin namaz (RI, M), češnjev paradižnik, planinski čaj z limono
Dopoldanska malica
Jabolko*
Kosilo
Zelenjavna enolončnica, skutni svaljki z jabolčno čežano (GPŠ, J, M)
Popoldanska malica
Sadni krožnik
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z ekološko pridelanim živilom
Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).
Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.